OctaFX Отвори сметка - OctaFX North Macedonia - OctaFX Северна Македонија

Како да отворите сметка и да се најавите на OctaFX


Како да отворите сметка во OctaFX


Како да отворите трговска сметка


За да отворите трговска сметка, ве молиме следете ја инструкцијата чекор-по-чекор:


1. Притиснете го копчето Отвори сметка.

Копчето Отвори сметка се наоѓа во горниот десен агол на веб-страницата. Ако имате проблем да го лоцирате, можете да пристапите до формуларот за регистрација користејќи ја врската на страницата за регистрација.
Како да отворите сметка и да се најавите на OctaFX
2. Пополнете ги вашите податоци.

Откако ќе го притиснете копчето Отвори сметка, ќе наидете на формулар за регистрација во кој се бара да ги пополните вашите податоци. Откако ќе ги пополните вашите податоци, притиснете го копчето Отвори сметка под формуларот. Ако сте избрале да се регистрирате со Facebook или Google, пополнете ги информациите што недостасуваат и притиснете продолжи.
Како да отворите сметка и да се најавите на OctaFX
3. Потврдете ја вашата адреса за е-пошта.

Откако ќе ги дадете вашите податоци и ќе го поднесете формуларот, ќе ви биде испратена е-пошта за потврда. Откако ќе ја лоцирате и отворите е-поштата, притиснете Потврди .
Како да отворите сметка и да се најавите на OctaFX
4. Пополнете ги вашите лични податоци.

По потврдувањето на вашата е-пошта, ќе бидете пренасочени на нашата веб-страница за да ги пополните вашите лични податоци. Доставените информации мора да бидат точни, релевантни, ажурирани и да подлежат на стандардите и верификацијата на KYC. Забележете дека треба да сте полнолетни за да тргувате со Forex.
Како да отворите сметка и да се најавите на OctaFX
5. Изберете платформа за тргување.

Следно, треба да изберете која платформа за тргување сакате да ја користите. Од вас ќе биде побарано да изберете помеѓу вистинска или демо сметка.
Како да отворите сметка и да се најавите на OctaFX
За да разберете која сметка е најдобра за вас, треба да ја проверите нашата детална споредба на сметките на Forex и нивните типови и да ги споредите карактеристиките на платформата за тргување од OctaFX. Повеќето клиенти обично ја избираат платформата MT4.

Откако ќе ја изберете саканата платформа, ќе треба да изберете дали сакате да отворите вистинска или бесплатна демо сметка. Вистинската сметка користи вистински пари, додека демо сметката ви овозможува да користите виртуелна валута без ризици.

Иако не можете да повлечете средства од демо сметката, ќе можете да вежбате стратегии и да се запознаете со платформата без мака.


6. Целосно избор на сметка.
 • Откако ќе изберете платформа, притиснете Продолжи за да го финализирате создавањето на вашата сметка.
 • Ќе видите резиме на вашата сметка, вклучувајќи:
 • Број на сметка
 • Тип на сметка (демо или реален)
 • Валута на вашата сметка (ЕУР или УСД)
 • Потпора (секогаш можете да го промените во вашата сметка подоцна)
 • Сегашна состојба
Како да отворите сметка и да се најавите на OctaFX

7. Направете го вашиот прв депозит и поднесете документ за верификација за повлекување.

Потоа можете да го направите вашиот прв депозит или прво да го завршите процесот на верификација.

Забележете дека според нашите политики за AML и KYC, нашите клиенти мора да ги потврдат своите сметки со обезбедување на потребните документи. Бараме само еден документ од нашите индонезиски клиенти. Треба да направите фотографија од вашиот KTP или SIM и да ја поднесете. На овој начин се потврдува дека сте единствен сопственик на трговска сметка и не обезбедува неовластен пристап.

Следењето на чекорите погоре ви овозможува да креирате трговска сметка на OctaFX. За да започнете со тргување, треба да го започнете процесот на депозит.

Прочитајте како да депонирате во OctaFX.

Пред да отворите сметка, важно е да се запознаете со овие информации:
 • Ве молиме, внимателно прочитајте го договорот со клиентите пред да отворите сметка.
 • Тргувањето со маргина на девизен курс вклучува значителни ризици. Пред да влезете на пазарот на девизен курс, треба да бидете свесни за ризиците кои се вклучени.
 • Политиките за AML и KYC се воспоставени за да се заштитат сметките од неовластен пристап. За да ги обезбедиме трансакциите, потребна ни е потврда на документи.

Како да се отвори со сметка на Фејсбук

Исто така, имате опција да ја отворите вашата сметка преку веб преку Facebook и тоа можете да го направите со само неколку едноставни чекори:

1. Кликнете на копчето
Како да отворите сметка и да се најавите на OctaFX
Facebook 2. Ќе се отвори прозорец за најавување на Facebook, каде што ќе треба да ја внесете вашата e-mail адреса која сте се регистрирале на Facebook

3. Внесете ја лозинката од вашата сметка на Facebook

4. Кликнете на „Log In“
Како да отворите сметка и да се најавите на OctaFX
Откако ќе кликнете на копчето „Log in“ , OctaFX бара пристап до: Вашето име и слика на профилот и адресата на е-пошта . Кликнете Продолжи...
Како да отворите сметка и да се најавите на OctaFX
После тоа автоматски ќе бидете пренасочени на платформата OctaFX.


Како да се отвори со сметка на Google+

1. За да се регистрирате со сметка на Google+, кликнете на соодветното копче во формуларот за регистрација.
Како да отворите сметка и да се најавите на OctaFX
2. Во новиот прозорец што се отвора, внесете го вашиот телефонски број или е-пошта и кликнете „Следно“.
Како да отворите сметка и да се најавите на OctaFX
3. Потоа внесете ја лозинката за вашата сметка на Google и кликнете „Следно“.
Како да отворите сметка и да се најавите на OctaFX
После тоа, следете ги упатствата испратени од услугата на вашата адреса за е-пошта.

Апликација за Android OctaFX

Како да отворите сметка и да се најавите на OctaFX
Ако имате мобилен уред со Android, ќе треба да ја преземете официјалната мобилна апликација OctaFX од Google Play или овде . Едноставно побарајте ја апликацијата „OctaFX – Mobile Trading“ и преземете ја на вашиот уред.

Мобилната верзија на платформата за тргување е потполно иста како и нејзината веб верзија. Следствено, нема да има никакви проблеми со тргувањето и трансферот на средства. Покрај тоа, апликацијата за тргување OctaFX за Android се смета за најдобра апликација за онлајн тргување. Така, има висок рејтинг во продавницата.Најчесто поставувани прашања за отворање сметка


Веќе имам сметка со OctaFX. Како да отворам нова трговска сметка?

 1. Пријавете се во вашата Лична област со вашата адреса за е-пошта за регистрација и лозинка за Лична област.
 2. Кликнете на копчето Креирај сметка десно од делот Мои сметки или кликнете Трговски сметки и изберете Отвори вистинска сметка или Отвори демо сметка.


Каков тип на сметка да изберам?

Тоа зависи од претпочитаната платформа за тргување и од инструментите за тргување со кои сакате да тргувате. Можете да споредите типови сметки овде . Ако ви треба, можете подоцна да отворите нова сметка.


Каков потпора треба да изберам?

Можете да изберете 1:1, 1:5, 1:15, 1:25, 1:30, 1:50, 1:100, 1:200 или 1:500 потпора на MT4, cTrader или MT5. Левериџ е виртуелен кредит што му го дава на клиентот од компанијата и ги менува вашите барања за маржа, односно колку е поголем соодносот, толку е помала маржата што ви треба за да отворите нарачка. За да ја изберете вистинската потпора за вашата сметка, можете да го користите нашиот Forex калкулатор. Помош може да се промени подоцна во вашата лична област.

Како да се најавите на OctaFX


Како да се најавите на сметката OctaFX?

 1. Одете на мобилната апликација OctaFX или веб-страница.
 2. Кликнете на „ Најави се “.
 3. Внесете ја вашата е-пошта и лозинка.
 4. Кликнете на синото копче „Најави се“ .
 5. Кликнете на „ Фејсбук “ или „ Гмаил “ за да се најавите преку социјалната мрежа.
 6. Ако сте ја заборавиле лозинката, кликнете на „ Заборавена лозинка “.
Како да отворите сметка и да се најавите на OctaFX
За да се најавите на OctaFX, треба да отидете на апликацијата или веб-локацијата на платформата за тргување . За да ја внесете вашата лична сметка (најавете се), мора да кликнете на „LOG IN“. На главната страница на страницата и внесете ги најавите (e-mail) и лозинката што сте ги навеле при регистрацијата.
Како да отворите сметка и да се најавите на OctaFX


Како да се најавите OctaFX користејќи Фејсбук?

Можете исто така да се најавите на веб-страницата користејќи ја вашата лична сметка на Facebook со кликнување на логото на Facebook. Социјалната сметка на Facebook може да се користи на веб и мобилни апликации.

1. Кликнете на копчето Facebook
Како да отворите сметка и да се најавите на OctaFX
2. Ќе се отвори прозорец за најавување на Facebook, каде што ќе треба да ја внесете вашата е-пошта што сте ја користеле за да се регистрирате на Facebook

3. Внесете ја лозинката од вашата сметка на Facebook

4. Кликнете на „Log In“
Како да отворите сметка и да се најавите на OctaFX
Откако ќе кликнавте на копчето „Најави се“ , OctaFX бара пристап до: Вашето име и слика на профилот и адресата на е-пошта. Кликнете Продолжи...
Како да отворите сметка и да се најавите на OctaFX
После тоа автоматски ќе бидете пренасочени на платформата OctaFX.


Како да се најавите на OctaFX користејќи Gmail?

1. За овластување преку вашата Gmail сметка, треба да кликнете на логото на Google.
Како да отворите сметка и да се најавите на OctaFX
2. Потоа, во новиот прозорец што се отвора, внесете го вашиот телефонски број или е-пошта и кликнете „Следно“. Откако ќе го внесете ова најавување и кликнете „Следно“, системот ќе отвори прозорец. Ќе ви биде побарана лозинката за вашата сметка на Gmail.
Како да отворите сметка и да се најавите на OctaFX
3. Потоа внесете ја лозинката за вашата сметка на Google и кликнете „Следно“.
Како да отворите сметка и да се најавите на OctaFX
После тоа, следете ги упатствата испратени од услугата на вашата адреса за е-пошта. Ќе бидете однесени на вашата лична сметка на OctaFX.

Ја заборавив лозинката од сметката на OctaFX

Ако сте ја заборавиле лозинката со најавување на веб-локацијата OctaFX , треба да кликнете на «ЗАБОРАВИ ЛОЗИНКАТА»
Како да отворите сметка и да се најавите на OctaFX
Потоа, системот ќе отвори прозорец каде што ќе биде побарано да ја вратите лозинката (e-mail) вашата е-пошта. Треба да му дадете на системот соодветна адреса за е-пошта.
Како да отворите сметка и да се најавите на OctaFX
Ќе се отвори известување дека е испратена е-пошта на оваа адреса за е-пошта за ресетирање на лозинката.
Како да отворите сметка и да се најавите на OctaFX
Понатаму во писмото на вашата е-пошта, ќе ви биде понудено да ја промените вашата лозинка. Кликнете на „Креирај лозинка“ и одете на веб-страницата OctaFX. Во чиј прозорец креирајте нова лозинка за последователно овластување.
Како да отворите сметка и да се најавите на OctaFX
Како да отворите сметка и да се најавите на OctaFX


Ја заборавив е-поштата од сметката на OctaFX

Ако сте ја заборавиле вашата е-пошта, можете да се најавите преку Facebook или Gmail.

Ако не сте ги создале овие сметки, можете да ги креирате кога се регистрирате на веб-страницата OctaFX. Во екстремни случаи, ако ја заборавите вашата е-пошта и нема начин да се најавите преку Gmail и Facebook, треба да ја контактирате службата за поддршка: https://www.octafx.com/contact-us/
Како да отворите сметка и да се најавите на OctaFX


Како да се најавите на апликацијата OctaFX за Android?

Овластувањето на мобилната платформа Андроид се врши слично како овластувањето на веб-страницата OctaFX. Апликацијата може да се преземе преку Google Play Market на вашиот уред или кликнете овде . Во прозорецот за пребарување, само внесете OctaFX и кликнете „Инсталирај“.

По инсталацијата и стартувањето, можете да се најавите на мобилната апликација за Android OctaFX користејќи ја вашата е-пошта, социјалната сметка на Facebook или Gmail.
Како да отворите сметка и да се најавите на OctaFX
Thank you for rating.